Főmenü

Kormányablak

Bejelentkezés

 
 
 

A Nógrád Megyei Kormányhivatalon belüli szervezeti átalakítás miatt weboldalunk is megújult, az előző tartalmakat megtekintheti régi weboldalunkon.

 

 

Földárverés (7)

Eredményközlő hirdermények

Írta: 2016. március 21., hétfő 10:46

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által nyilvánosságra hozott eredményközlő hirdetmények:

Hirdetmény I. Bizottság 2016. március 01. - 2016. március 15.

Hirdetmény II. Bizottság 2016. március 01. - 2016. március 15.

A „Földet a gazdáknak” program keretében értékesített  állami földek árveréseinek eredményeit az NFA -  262/2010. (XI. 17.) Korm. rendelet 33. § (2) bekezdésében, valamint a 22. § (2) bekezdésében foglaltakra tekintettel - hirdetmény formájában, honlapján (www.nfa.hu) tette közzé.

Az állami földek árverése során az árverés nyerteseivel az NFA - a 262/2010. (XI.17.) Kormány rendelet által meghatározottan – az árverést követően 8 napon belül adás-vételi szerződést köt. Ezen szerződések a mező és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (termőföld forgalmi törvény) alapján 60 napra kifüggesztésre kerülnek az illetékes polgármesteri hivatalokban, ahol a termőföld földforgalmi törvény 18.§- ban meghatározott elővásárlási sorrend szerint, lehetőség van az arra jogosultaknak az elővásárlási jogaiknak a gyakorlására.

Tisztelt Árverezők!

 

Kérjük, hogy az árverésen történő részvételhez - az esetlegesen szükséges azonosíthatóság érdekében - az adóigazolványukat szíveskedjenek magukkal hozni!

 

Nógrád Megyei Kormányhivatal árverezési bizottságai

Az első földárverési napot tartotta meg november 17-én a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet. Két árverésen összesen 28 fölterületet kínáltak megvásárlásra, valamennyi gazdára is lelt – tudtuk meg dr. Szabó Sándor kormánymegbízottól.