Integritás tanácsadó

Integritás jelentés

Közérdekű bejelentések

 

Integritás tanácsadó

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal integritás tanácsadóinak elérhetőségei:

 

E-mail: integritas{kukac}nograd.gov.hu

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

 

Ábel Éva

Telefonszáma: 06 (32) 620-725


Dr. Katona Noémi

Telefonszáma: 06 (32) 620-737

 

Az integritás tanácsadó feladatai:

Az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet 6. §-a értelmében

  • az integritás tanácsadó közreműködik az államigazgatási szerv működésével kapcsolatos integritási és korrupciós kockázatok felmérésében, az azok kezelésére  szolgáló intézkedési terv, valamint az annak végrehajtásáról szóló integritás jelentés elkészítésében.
     
  • az integritás tanácsadó az intézkedési terv alapján javaslatot tesz az államigazgatási szerv hivatásetikai és antikorrupciós témájú képzései megtartására, valamint közreműködik ezek végrehajtásában.
     
  • az integritás tanácsadó a hatályos jogszabályok és hivatásetikai szabályok alapján tájékoztatást és tanácsot ad a hivatali szervezet vezetői és munkatársai részére a felmerült hivatásetikai kérdésekben.
     
  • az integritás tanácsadó gondoskodik a belső kontrollrendszer vonatkozásában a kontrollkörnyezet kialakításának és az integrált kockázatkezelésnek a koordinációjáról, valamint a hivatali szervezet vezetője általi meghatalmazása esetén ellátja a szervezet működésével összefüggő integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentések fogadásával és kivizsgálásával kapcsolatos feladatokat.

Az integritás tanácsadó a hivatalai szervezet vezetőjének közvetlen irányítása alatt áll.

Vissza

 

Integritás jelentés

Integritással, korrupciómegelőzéssel kapcsolatos további információk: http://korrupciomegelozes.kormany.hu/

Magyar Kormánytisztviselői Kar Hivatásetikai Kódexe 

Esettanulmányok elérhetősége: http://korrupciomegelozes.kormany.hu/szakmai-anyagok-es-osszefoglalok2

 

Az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az államigazgatási szerveknél - a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011.(XII.31.) Korm. rendelet szerinti integrált kockázatkezelési rendszer keretében - évente december 31-éig fel kell mérni az államigazgatási szerv működésével kapcsolatos integritási és korrupciós kockázatokat, és a felmérés alapján egyéves intézkedési tervet kell megfogalmazni a kockázatok kezelésére. Az integritási és korrupciós kockázatok kezelésére kidolgozott intézkedési terv a kormányzati stratégiai irányításról szóló 38/2012. (III. 12.) Korm. rendelet 15. alcíme szerinti intézményi munkaterv melléklete.

A (2) bekezdés szerint az intézkedési terv végrehajtását és annak eredményeit a hivatali szervezet vezetőjének integritásjelentésben kell összefoglalnia, amelyet a tárgyévet követő év február 15-éig meg kell küldeni a közigazgatás-fejlesztésért felelős miniszter és a rendészetért felelős miniszter számára.

http://korrupciomegelozes.kormany.hu/allamigazgatasi-szervek-integritasjelentesei?nograd-megyei-kormanyhivatal

 

 

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal elkötelezett az állami szervek működésébe vetett közbizalom növelése iránt.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatalon belül a közbizalom erősítése érdekében közérdekű bejelentőrendszer került kialakításra, amely segítségével a közérdekű bejelentők szóban, írásban, elektronikus úton és telefonon, hátrányos jogkövetkezmények nélkül tehetik meg bejelentéseiket a közérdek sérelmére elkövetett, a Nógrád Megyei Kormányhivatalt érintő, korrupciós kockázatokra vagy eseményekre irányuló közvetlen esetekről, az integritási vagy etikai tárgyú szabálytalanságokról. A közérdekű bejelentőrendszer biztosítja a közérdekű bejelentő védelmét, a hátrányos jogkövetkezmények nélküli önkéntes bejelentési lehetőséget.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal ügyfelei és munkatársai a közérdekű bejelentéseiket akadály nélkül megtehetik a bejelentőrendszer segítségével, ha korrupciós kockázatról, jogtalan előny nyújtásának vagy megszerzésének lehetőségéről szereznek tudomást,  így például: hivatali vesztegetés gyanújáról, hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújáról, befolyás vásárlásának gyanújáról, befolyással üzérkedés gyanújáról, közhatalommal való visszaélés gyanújáról, közpénzzel való visszaélés gyanújáról, vagy az etikai szabálytalanságok esetében.

Írásban a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Integritás 3100 Salgótarján, Zemliszky R. út 9. sz. alatti címre történő megküldéssel tehető bejelentés.

E-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tehető bejelentés.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentések fogadásának és kivizsgálásának, valamint az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló eljárásrend letölthető ITT.