Nógrád Megyei Kormányhivatal

 

TÁJÉKOZTATÓ

 

 

Nógrád Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése

 

KEHOP-5.2.2-16-2016-00009

 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal 1 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült a KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével.

A 100%-os mértékű támogatást a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Magyarország Kormánya célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását minden ágazatban.

Hazánkban az energiafelhasználás mintegy 40 %-a épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, akkor gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. Ehhez nyújt segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 5.2.2 felhívása, amelyre a Nógrád Megyei Kormányhivatal a Megyeháza és a Közlekedés Felügyelet épületeinek energetikai fejlesztésére nyújtott be támogatási kérelmet.

A projekt keretében sor kerül a nyílászárók cseréjére, homlokzati hőszigetelésre, a tetők szükséges hőszigetelésére, épületgépészeti felújításokra, napelemes rendszerek telepítésére, villamoshálózat rekonstrukcióra. A fejlesztés megvalósítása nyomán az épületgépészeti rendszereket számítógép vezérelt energiamenedzsment fogja felügyelni.

A két salgótarjáni épület a beruházások eredményeként nem csak energetikailag válik „takarékossá”, esztétikailag is megszépül. A fejlesztések továbbá pozitív hozadéka lesz, hogy a hivatali ügyintézés környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító középületekben történik majd, a hivatalokban dolgozók munkakörülményei javulnak, s olcsóbb lesz a hivatalok működtetése is.

A projekt tervezett befejezése: 2018. augusztus 17.

Nógrád Megyei Kormányhivatal

Székhely:3100 Salgótarján, Zemlinszky Rezsõ út 9.

Telefon:06-32/620-702
e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.nmkh.hu