Tartalomjegyzék

 

 

 

nmhk logo color 340x300 logo nfsz Logo VPV

 

 

Kedves Pedagógusok,
Kedves Szülők,
Kedves Pályát Választó Fiatalok!

A végzős tanulók diákéletük meghatározó állomásához érkeztek, dönteniük kell, milyen szinten, milyen irányban, mely oktatási intézményben folytatják további tanulmányaikat. A döntés komplex folyamat, melyben a szülők, pedagógusok, tanácsadók egyaránt részt vesznek. Felelősségünk közös, hiszen egy időben meghozott, jó döntés a jövő számára kiváló szakembereket, megelégedett felnőtteket jelent. Szervezetünk éves pályaválasztási rendezvényeivel, közel 20 éve támogatja a fiatalok pályadöntését. Ebben az évben kiállítást ugyan nem tudunk szervezni, de természetesen most sem hagyjuk magukra a döntésben érintetteket, mindenkit igyekszünk ellátni a helyes választáshoz szükséges információkkal.

Mi a jó pályadöntés alapja? Sokszor elmondtuk, de újra ismételjük:

Reális önismeret, érdeklődési kör, képességek tisztázása, sok-sok szakma, pálya és munkaerőpiaci információ!

Az ezekhez szükséges ismeretek mélyítése céljából meghívjuk az érdeklődőket egy virtuális kirándulásra a pályaválasztás labirintusába.

Az információs bázisunkat a tájékoztató anyagok beérkezésének ütemében folyamatosan frissítjük!

Kollégáink összegyűjtötték a pályadöntést segítő honlapokat, megkeresték a megye középiskoláit, az ország felsőoktatási intézményeit, hogy összegyűjthessék a 2021/2022. tanév képzési kínálatát.

A középfokú oktatási intézmények (szakképző és szakiskolák, technikumok) nem csak az általános iskolát befejezőket, hanem a felsőoktatás helyett szakmát tanulni kívánó fiatalokat is várják!

A főiskolák, egyetemek pedig a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozók részére kínálják lehetőségeiket!